Tien teentjes marinade

Ingrediënten
Porties: 8 

  • 150 ml plantaardige of olijfolie
  • 5 eetlepels worcestersaus
  • 4 eetlepels ketjap
  • 3 eetlepels HP-saus (bruine saus)
  • 4 eetlepels water
  • 1/2 theelepel zout
  • peper naar smaak
  • 1/2 ui, in stukjes gesneden
  • 10 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8uur  ›  Klaar in:8uur10min 

  1. In een kom alle ingrediënten goed vermengen.
  2. Met een scherp mes meerdere gaatjes in het vlees steken en dit vervolgens in een ondiepe ovenschaal leggen. Marinade nogmaals doorroeren en langzaam over het vlees schenken. Verspreid knoflook en ui over de bovenkant van het vlees.
  3. Afdekken en een nacht (tot maximaal 36 uur) in de koelkast laten marineren. Bereiden naar wens.

tien teentjes marinade